Ali Vertelt

Iek bin noe twientig jaar in Nederland ent hep zes kinder gemaak mit mein vrouw ien bed. Iek werk als gastarbaider ien fabriek ent woon mit gezin ien tweekamerflet. Sjtapelbed hebben wai voor die kinder. Wij maken niet meer kinder want sjtapelbed nou tegen plafon aan.

Hassan die tweede hep soms probleem mit polietsie. Hij hep kapmes ien zak om zaakies te regel. Iek heb gezeg Hassan jij alleen mes gebruik om swarma te schil anders jij krijg geen schaap vanavond.
Iek hep klaine auto om mee te rai. Met gezin ien auto ies moeiluk maar niet onmogeluk. Abdul en Achmed sjtoppen wij ien kofferbak en Mohammed hangt aan uitlaat dus geen probleem. Soms die familie komt langs ent dan iek zeg tegen Hassan jij moet mit jouw BMW die familie ophaal. Dan zij komen ien tweekamerflat met tien mens Dat ies moeiluk maar niet onmogeluk. Abdul en Hassan gaan oender het bed lig tot familie weg. Achmed gaat ien koelkast zit en Mohammed gaat weg want hij moet druks verkoop. Hassan die tweede houdt zig vast aan die hanglamp tot familie weg.

Iek werken al twientig jaar ien zelfde fabriek. Iek moet doos vouwen tot die doos klaar ies. Als doos klaar dan iek pak andere doos. Die hele dag mit die doos, does iek kan geen doos meer zien als iek taus komen. Dan iek zeg tegen main vrouw, niet die tante op visiet want iek hep al genoeg doos gezien vandaag! Haha!

Toen iek kwam ien die fabriek twientig jaar gelee iek moes die weesee sgoonmaak. Dat was geen leuk werk want die poep soms aan die pot plak. Iek boene en boene maar iek kreeg niet weg die poep. Iek zeg tegen baas iek krijg niet af die poep ien die weesee wat moet iek doen. Die baas zegt tegen mij misgien jij moet gloor probeer. Jij neemp gloor en dan weer boene die poep. Does iek pak die fles met gloor en drinken die hele fles leeg. Iek daarna boene en boene maar nog steeds nie schoon die poep. Dan iek moet plas en die sjtraal van die plas op die poep; weg poep! Ongloofluk ha?

Vaak die Hollansje mens plassen naas die pot. Dan iek moet dweil die plas. Eén keer iek hep gezien die poep aan die muur! Overal spetter poep! En weer ik kreeg die poep niet van die muur! Dus ik plas tegen die muur maar nou geen soekses.
Toen iek hep gezeg tegen die baas iek wil niet meer poep doen. Hij zeg tegen mij iek jou ontsjlaan als jij niet doet die poep. Toen iek was zo kwaad iek ging plas in die koffiepot. Iek zeg tege baas iek hale kop koffie voor jou. Hij drinke leeg die kop en iek zeg das echte Toerkse koffie! Iek thuis kome iek lagge met die hele gezin! Haha!

Wij hep geen kontak met die buurman. Wij hep gevraag aan die buurman jij drinken geitemelk met oens maar hij niet wil drinken geitemelk met oens. Iek geloof hij sjtemmen Wielders. Als Hassan voor die deur druks verkope hij kwaad. Weg jij anders iek bel polietsie hij schreeuwt. Die man doet krissieminasie iek geloof.
Als Hassan was Hollans hij misgien wel kope druks. Iek make Toerkse koffie voor hem dan hij worden roestieg misgien. Dan hebben wij ook weer wat te lagge met die hele gezin!

Voriege week was iek met mijn vrouw op die markt. Iek zeg hoeveel voor die appel die man zeg twientieg cent. Iek zeg tien cent voor die appel ja. Die man zeg nee twientieg cent. Iek zeg die appel is kapot en hep geen steeltje die appel. Ies tweedehands appel dus tien cent. Hij zeg wou je steeltje eten dan, iek zeg iek wil jouw rotte appel kope maar als iek haal uit die rotte stuk het is geen appel maar ppel. Die a is verrot dus kope tien cent. Hij geef mij tas met vijftieg rotte appel hij zeg kope voor vijf oero. Iek krijg graties twientig steeltjes daarbij! Op de mark jouw goelden daalder waard eg waar!

Een keer iek was met vrouw naar rommelmark. Iek zeg bank kope hoeveel. Hij zeg hoendert oero iek zeg nee vijftieg. Hij zeg ja iek zeg vijfentwientig voor die bank. Hij zeg nou vooruit does iek zeg tientje. Hij moeiluk man hij zeg nee. Hij zeker nooit op die mark gewees. Iek zeg die bank ies niet goet. Kijk hier als iek die verrotte plek out die bank neem ik hep nk. Ik nie kope nk voor vijfentwientig! Iek kan nie make ba does iek betale tien voor nk. Hij nie begrijpe does iek nie kope. Maar iek hep op rommelmark leuk spoel gekocht. Iek hep ntafel voor tien. De salo was kapoet jammer. Ook merlamp, die sche was ja te veel geld. Maar hij staat leuk ien die skamer bij die rdijnen.
Nou iek ga weer naar die fabriek voor die doos. Daar ben iek erg oed ien. Die g laat iek taus. Die ballen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *